Epla-butikken

Alt som ligger for salg kan du bestille via e-post eller kjøpe gjennom Epla-butikken min.

Informasjon om lomme/SIO bleiene

Bleiene jeg syr er en blanding av lommebleie og SIO (Snap-in-one) bleie. Disse bleiene trenger IKKE sperrelag, da de har et skjult lag PUL. Innsiden av bleia er av microfleece eller bambusvelour og utsiden av bleia er i bomull og mellom disse to lagene ligger et skjult lag PUL. Bleiene rettsyes med overlock og festes med knapper eller borrelås. Jeg setter en knapperad i bleia, slik at man kan brette de en størrelse ned og også knapper til å feste innleggene bak i bleia. Bleiene syr jeg i to størrelser S/M (fra ca nyfødt til ca 9 kg, dette varierer litt avhengig av barnets kroppsfasong)  og L/XL (ca fra 7kg til 16 kg, dette varierer litt avhengig av barnets kroppsfasong).

Mønsteret på bleia har jeg tegnet selv, og det har vært flere versjoner av denne bleia, fram til jeg kom fram til dette resultatet, den første av disse bleiene sydde jeg allerede for to og et halvt år siden, men har skjedd en del forandringer siden da.

Bak i bleia setter jeg knapper og man kan kneppe innleggene fast bak i bleia. På denne måten kan innlegget henge fast i bleia i vask og tørk og det er enkelt og bare stikke innlegget inn i lomma når den er tørr, ELLER man kan velge å legge innlegget oppå lomma, og på den måten bruke bleia som en SIO bleie. Velger man å legge innlegget oppå lomma, kan man bruke selve bleie-skallet flere ganger mellom hvert vask. Da henges bleie-skallet til tørk etter skift, og man bytter bare selve innlegget. Denne løsningen gjør dette til en meget fleksibel bleieløsning, og også et billig valg, da man kan velge å kjøpe flere innlegg til hver bleie, istede for å kjøpe masse forskjellige bleier.

Velger man å bruke bleia som en vanlig lommebleie, så kan man bruke vanlige innlegg i bleia. De som er ekstra smal mellom beina, trenger smale innlegg, men de i normal størrelse har plass til de fleste av innlegg som er på markedet.

Man velger selv når man kjøper bleia om man vil kjøpe det med eller uten innlegg. Bleia koster 210 kr UTEN innlegg og 250 kr MED innlegg. Innleggene er sydd med 2 lag bambus og 2 lag hamp og har god oppsugingsevne. Innleggene suger bedre etter flere vask, men jeg anbefaler i alle fall TO innlegg i bleia for at den skal holde lengst mulig. Dersom man vil kjøpe løse innlegg, så koster innleggene i S/M 45 kr og måler 33cm x 11 cm og innleggene i L/XL 55 kr og måler 41 cm x 13 cm. Man kan kneppe flere innlegg fast i hverandre dersom man har behov for det. Det lille innlegget kan brukes som en booster sammen med det store i bleiene i L/XL.

Bleiene kan med fordel tromles litt etter første vask for å tette tette sømmene, men anbefaler ikke hyppig tromlig da dette kan slite unødvendig på bleiene og/eller smelte PULen i bleia.Innlegg med ROSA kant er sydd med en kjerne av to lag hamp og utsiden er to lag bambus frotte. Velger man å legge innlegget oppå lomma vil altså barnet ha bambus frotte inn mot huden. Innleggene er forhåndsvasket 1 gang og vil få bedre oppsuging ved flere vask.

Innlegg med GRØNN kant er sydd med en kjerne av to lag hamp og utside av to lag bambus velour. Velger man å legge innlegget oppå lomma vil altså barnet ha bambus velour inn mot huden.

Innlegg med GUL kant er sydd med en kjerne av to lag hamp og utside av to lag bambusfleece. Velger man å legge innlegget oppå lomma vil altså barnet ha bambusfleece inn mot huden.