Epla-butikken

Alt som ligger for salg kan du bestille via e-post eller kjøpe gjennom Epla-butikken min.

Informasjon om fleece sperrelagene

Pris på fleece-buksene med applikasjon er 200 kr + vanlig brevporto
Pris på fleece-buksene i prints er 200 + vanlig brevporto
Pris på fleece-buksene uten applikasjon er 180 kr + vanlig brevporto

STØRRELSENE på buksene:
Str XS: Info kommer

Str. S: Rise (Måles fra øverst på buksen foran, ned til skrittet og hele veien opp bak): ca 50 cm. Livvidde: ca 54 cm, men settes i strikk. Låromkrets: ca 24 cm (kan settes i strikk)
Denne buksen passer ca fra 5-6 kg til ca 9 kg. Kommer ann på hvilken type formsydd man har under og kroppsfasong på barnet.

Str. M: Rise (Måles fra øverst på buksen foran, ned til skrittet og hele veien opp bak): ca 52 cm. Livvidde: ca 56 cm, men settes i strikk. Låromkrets: ca 25 cm (kan settes i strikk, kan også sy større omkrets)
Denne buksen passer ca fra 8-9 kg til ca 13-14 kg. Kommer ann på hvilken type formsydd man har under og kroppsfasong på barnet.

Str. L: Rise (Måles fra øverst på buksen foran, ned til skrittet og hele veien opp bak): ca 56 cm. Livvidde: ca 58 cm. Låromkrets ca 25 cm (kan settes i strikk, kan også sy større omkrets)
Denne buksen passer ca fra 12 kg. Kommer ann på hvilken type formsydd man har under og kroppsfasong på barnet.


Buksene har strikk i livet, og dersom ønskelig kan det også settes strikk i lårene. Dersom man ønsker å sette i strikk selv/skifte ut strikk så er dette en enkel sak å gjøre. Både rundt livet og lårene syr jeg en kort søm i sikk sakk i en annen farge enn resten av tråden. Finn denne og sprett opp. Så kan du ta ut strikket inni å sette i nytt selv. For å sette i strikk er den enkleste måten å gjøre det å sette en sikkerhetsnål igjennom strikk enden, og dra sikkerhetsnålen gjennom livbådet/lår båndet. Når du har tredd strikken helt gjennom, strammer du så stram du vil ha den, knyt for og klipp av strikken, og sy igjen åpningen med sikk sakk på symaskinen din.

Fleece-buksene syr jeg i to lag polarfleece og de egner seg like godt på dag som på natt over formsydde bleier. Alle applikasjonene på buksene har jeg tegnet selv. Dersom du ønsker kan jeg gjerne forvaske buksen før jeg sender den, bare gi meg beskjed om dette.

Buksene kan vaskes sammen med vanlig 60 graders vask, og de tørker på ett par timer på snor. Anbefaler ikke å tromle disse buksene, da de kan bli statiske av tromling. Fleece blir også litt nuppete over tid, og etter vasking, men dette har ingen betydning for holdbarheten.

Jeg forsøker å sy unike bukser, med unike design på applikasjonene. Dersom du ønsker å spesial bestille en unik bukse, med applikasjon som du selv har tegnet, som 3 åringen din har tegnet eller som du har funnet på nett, vennligst ta kontakt på mail, send gjerne ett bilde av det du vil ha som applikasjon, så skal jeg sjekke om dette er mulig Jeg tegner og klipper applikasjonene for hånd i fleece, så tegningene kan ikke være for avanserte. (ta gjerne en titt i bloggen min på eksempler på flere bukser jeg har sydd.)

Buksene behøver ikke vaskes mellom hvert bruk. De kan godt henges til lufting noen timer, og tas i bruk igjen. Jeg vasker våre fleece-bukser ca. etter 3 bruk.


Litt info om fleece

Fleece er et syntetisk stoff laget av Polyethylene terephthalate. Det ble orginalt laget for å etterligne ull og ullas kvaliteter. Fleece er utrolig lett fiber, og veier kun en brøkdel av ull og fungerer vannavstøtende uten forbehandling og dette fordi den trekker til seg mindre væske enn 1% av sin egen vekt. Fleece kommer i flere tykkelser hvor microfleece er det tynneste og slipper fuktighet gjennom fibrene, og det fungerer gjerne som innerstoff i blandt annet bleier for å lede fukt bort fra huden. Polarfleecen er tykkere og fungerer avvisende mot vann, og slipper ikke vann gjennom fibrene.

Fleece kan være et miljøvennlig alternativ, da det kan lages hovedsakelig av resirkulert plast. På grunn av at det er så lett i vekt og puster godt er dette et yppelig valg til stoff i klær. Mange som er allergisk mot ull, kan bruke fleece som et alternativ.